chrisKoffie zie je ook op de Nijmeegse 4 daagse.

Woensdag maak ik koffie bij vandenbosch massage. Voor lopers, maar zeker ook voor iedereen die zin heeft in een heerlijke espresso of andere soort koffie of thee.

Vrijdag, tijdens de intocht zie je mij aan de St. Annastraat, kruising Groenestraat/Annastraat.

Ik heb met veel plezier gewerkt als chriskoffie in Deventer op het grootste kennisfestival van Nederland. Ik heb gebruik gemaakt van koffie en een espressomachine van fleur de café uit Deventer. De koffie was heerlijk en dat vonden de meeste bezoekers ook, denk ik. Verder dank aan Gerdien (o.a. reclameborden) en Sjors.

Dit is de tweede proefsessie met fijnproever Sjors.

Koffie proeven lijkt een beetje op wijn proeven. Je ruikt voordat je drinkt. Je proeft. Je laat als het ware de koffie over de tong glijden en probeert te omschrijven wat je proeft en ruikt. Alle smaken en meningen zijn toegestaan.

Hieronder mijn proefervaring:
Geur direct na de maling is mooi zoet. De geur na het trekken in de cafetière is een beetje zoet.

Tja, de kopi luwak, de duurste koffie ter wereld, zo wordt gezegd. Het verhaal gaat als volgt. In bepaalde gebieden van de wereld waren de civet-katten een plaag. Op een dag merkten de boeren die normaalgesproken last hadden van deze dieren, dat er koffiebonen in de ontlasting zaten. De boeren brandden de bonen en het bleek dat de smaak van de koffie uitzonderlijk goed was.

De afgebeelde koffiesoorten zijn direct geïmporteerd uit Bali in een spannend koffertje.

We hebben deze koffies bereid met de cafetiere.

Ik kreeg een pakje kopi luwak. De duurste koffie ter wereld, zo wordt gezegd. Maar is het ook de lekkerste koffie? Ik ga hem binnenkort met een fijnproever onderzoeken. Het verhaal erachter.

 

In het Nederlandse woordenboek (van Dale) bestaat het woord Barista niet.

De vertaling vanuit het italiaans geeft het volgende:

il 1barista zn de barman
la 2barista zn de barjuffrouw

In Italië is een barista een barman die alles doet in het café.

Abonneren op Front page feed